Magyar Ikarus siker Lengyelországban

Magyar Ikarus siker Lengyelországban

Tendergyőztes ajánlatot adott az Ikarust képviselő Electrobus Europe

Budapest, 2023. 08. 16. Hivatalosan is kihirdetésre került az Ikarus győzelme a lengyelországi Szczecinek város elektromos buszokra kiírt közbeszerzési tenderén. Az Ikarus ezzel a győzelemmel maga mögé utasította a világ egyik elsőszámú elektromos buszgyártóját, az Yutongot.

A mai napon a lengyel szaksajtóban is megjelent a hír, miszerint – ismét – az Ikarus értékesítő cége az Electrobus Europe adta be a legkedvezőbb ajánlatot az öt darab tisztán elektromos hajtású szóló autóbuszra és az azokhoz tarozó töltőberendezésekre kiírt tenderre. Bár gyakorlatilag ugyanezt a tendert egyszer már megnyerte az Ikarus, akkor azt pénzügyi okokra hivatkozva visszavonta a város.

A most megnyert tender értékelés során 60%-ban a megajánlott vételárat, 30%-ban az akkumulátorokra vállalt garancia időtartamát, 10%-ban pedig a járművek gyártó által megadott hatótávját vették figyelembe. A töltőberendezéseket koncesszióban a lengyel Ekoenergetyka szállítja majd. A szerződéskötésétől számítva 11 hónapja van az Ikarusnak, hogy bruttó 13,124 millió złotyért (átszámítva bő 1,1 milliárd forintért) leszállítsa a megrendelt Ikarus 120e buszokat Lengyelországba.