Telemetria

Fő célunk, hogy az Ikarus autóbuszok okos funkcióival ne pusztán kényelmi szolgáltatásokat nyújtsanak, hanem meghatározó szereplői legyenek a Smart City világának.

Mivel egy autóbusz szinte folyamatosan jelen van a városi közlekedésben, a legtöbb és legátfogóbb információt képes közvetíteni a kooperatív közlekedési rendszerek és a kialakulóban lévő önvezető világ számára.

A telemetria abban is segít, hogy a közlekedés többi résztvevőivel olyan információkat cseréljünk, melyek elősegítik a minél precízebb gépi döntéseket, hiszen a világ kétségtelenül a vezetéstámogatott és önvezető megoldások irányába tart.

Az okosbusz projekthez szükséges adatok és információk jelentős részét telemetrikus rendszeren keresztül juttatjuk a központi szervereinkbe, ahol bigdata környezetben tároljuk további feldolgozásra. A beérkezett adatok némelyikénél, ahol elegendő információ a mért érték, az adatok jelentősebb adatfeldolgozás nélkül kerülnek felhasználásra, mint például a sebesség, vagy a hőmérséklet. Legtöbbször viszont a kapott információkat összefüggéseiben vizsgáljuk és elemezzük, gyakran mesterséges intelligencia segítségével, hogy az egyes tulajdonságok egymásra gyakorolt hatásaiból következtetéseket vonjunk le. Ezek a következtetések nagyban segíthetik az optimális vezetési stílus oktatását, a megelőző szervizelések  optimális idejének meghatározását, azaz a tényleges intelligens szervizképességet, vagy akár egy fejlesztési igény meghatározását.

 

 

További kérdése van?

Szakembereink készséggel állnak rendelkezésre
Kapcsolat

Kapcsolatfelvétel