Nemzetközi együttműködés

Vegyesvállalati partneri kapcsolat

CRRC

A CRRC a világ legnagyobb elektromos vasúti és gyorsvasúti szerelvénygyártója, emellett évente 5-10 ezer elektromos autóbuszt is gyárt a kínai piacra, saját tervezésű és gyártású elektromos rendszerekkel. A kínai CRRC csoport autóbusz részlegének európai képviselete, a Greenway Urban Traffic (Europe) Co. Kft. és az Ikarus stratégiai megállapodása alapján az elektromos hajtáslánc részegységeit a CRRC szállítja, és az első Ikarus elektromos busz fejlesztésében is közreműködött. 

Az elektromos meghajtású buszok forgalmazását, ügyfélszolgálati és szerviz tevékenységét az Electrobus Europe Zrt. végzi, amely az Ikarus Electric Zrt. és a Greenway Urban Traffic (Europe) Co. Kft., közös vállalata.

Stratégiai partneri kapcsolat

Volvo

Az Ikarus a Volvo minősített felépítmény gyártó partnere.


Volvo alvázra rozsdamentes felépítménnyel gyártott autóbuszaink gyártási minőségét a Volvo folyamatosan ellenőrzi, és a minőség elismeréseként engedélyezte a Volvo embléma megjelenítését a járműveken. A Volvo által előírt minőségi elvárásokat a többi jármű tervezése és gyártása során is figyelembe vesszük.

Kiemelt beszállító partnerek

Knorr-Bremse

Az Ikarus haszongépjármű fékrendszer gyártó Knorr-Bremse termékeit építi be az önhordó karosszériával készülő buszaiba.

ZF

Az Ikarus haszongépjármű futómű rendszer gyártó ZF termékeit építi be az önhordó karosszériával készülő buszaiba.

Actia

A francia anyavállalattal rendelkező nemzetközi Actia cégcsoport több neves autóbuszgyártónak közvetlen beszállítója, ezért esett az Ikarus választása is az Actia Automotive Division által gyártott műszerfal és vezérlőegységek alkalmazására. Az Actia csoport lengyelországi leányvállalata, az Actia Polska közvetlen beszállítója az Ikarus Electric Zrt-nek.

Okosbusz
Gyártó telephelyek