Legendás buszok

Ikarus legendás típuscsaládok - múltja

A 200-as sorozat:

Az 1960-as években az Ikarus egy új típuscsaládot fejlesztett ki, a 200-as sorozatot, amelyben a városi, elővárosi, távolsági, turista és csuklós autóbuszok is azonos, modulrendszerben kialakított vázelemekkel, ablakokkal, gépészettel készültek, azonos beszállítóktól érkező elektromos és gépészeti elemekkel kiszerelve. A nagy sorozatban gyártott Ikarus 200-as autóbuszok eljutottak szinte az összes kontinensre, és sok ország tömegközlekedésének meghatározó típusaivá váltak.

A 400-as sorozat:

Az 1970-es és 80-as években kifejlesztésre került egy kifejezetten városi, elővárosi, immár közép- és alacsonypadlós, farmotoros autóbuszcsalád, a 400-as sorozat. A fejlesztés során ugyanúgy a moduláris, építőkészlet jellegű konstrukció volt a cél, felkészülve az új kihívásokra.

A 200-as és 400-as autóbuszokból az IKARUS összesen több mint 250.000 darabot gyártott és a világ legnagyobb autóbuszgyáraként működött.

Az IKARUS autóbuszok megbízhatóságára és robosztusságára a legjobb bizonyíték, hogy még ma is közel 100.000 autóbuszt használnak rendszeresen (elsősorban Oroszországban és a FÁK országokban) a több mint 30 éves életkor ellenére.

Kapcsolat
Küldetésünk