Gyártó telephelyek

Ikarus Ipari Park

H-8000 Székesfehérvár, Vásárhelyi u. 5.

ikarusiparipark@mtholding.hu

530.000 m2, területű, mely az M7 autópálya, valamint 8. sz. és a 63. sz. főútvonal csatlakozási csomópontjától közelítőleg 1 km távolságra található. A létesítmény rendelkezik a Székesfehérvár-Nagykanizsa vasútvonalról iparvágány csatlakozással, és épületeken belüli daruzási lehetőséggel is.

Jelenleg rendelkezésre áll 8.000 m2 gyártóterület, valamint 6.000 m2 fedett tárolóterület. Az Ipari Park területének beépítettsége 45 %, amely lehetővé teszi további, mintegy 100.000 m2-en új technológiai épületek létesítését. Barna mezős beruházással, valamint a meglévő épületek rekonstrukciójával, autóbusz gyártási, illetve kapacitásbővítési célokra további, közelítőleg 30.000 m2 alapterületű daruzott épület állhat rendelkezésre.

Ikarus Járműtechnika Kft.

H-8000 Székesfehérvár, Vásárhelyi u. 5.

titkarsag@ikarusjarmutechnika.hu

Az Ikarus Járműtechnika Kft. 1993-ban alakult Székesfehérváron. A cég alaptevékenysége autóbuszok tervezése, gyártása, javítása, speciális feladatokra történő átépítése, a busz belső kialakítása, szerelése. A társaság küldetése, hogy a mobilitásban bekövetkező környezettudatos forradalomra építve „zöld buszgyártóvá” váljon és az európai elektromos buszpiac meghatározó szereplője legyen.

A cég főbb tevékenysége, erősségei:
Szálanyag és lemezteríték megmunkálás CNC vezérelt gyártóberendezésekkel

Karosszéria vázszerkezet gyártás, speciális tájoló készülék és impulzus hegesztő berendezések alkalmazásával.

Felületvédelem, festés: 6 ütemhelyes 12-14 m hosszúságú kocsitestek festésére alkalmas, kamrás, elszívással.

Külső és belső szerelvényezés: 10 db, szerelő aknával ellátott szerelő ütemhely, a munkahelyek közötti „szabad” kocsitest mozgatással.

Járműdiagnosztika: A KÖKIR rendszerbe beillesztett, engedélyezett jármű vizsgasor, valamint 560 esőmilliméter/óra teljesítményű esőztető berendezés.

A fejlesztésekhez és gyártáshoz szakmailag megfelelően képzett humán erőforrás áll rendelkezésre.

Minőségbiztosítás
ISO 3834-2 szerinti Hegesztő üzemi minősítéssel rendelkezik járműszerkezeteken való alkalmazáshoz.

ISO 9001:2015 szerinti minőségirányítási rendszerrel rendelkezik gépjárművek gyártása, átalakítása, nagyjavítása és korszerűsítése, acélszerkezetek gyártása területén.

ISO 14001:2015 szerinti dízel és elektromos üzemű autóbuszok tervezése, gyártása, javítása, karbantartása területen környezetmenedzsment rendszert vezetett be és alkalmaz.

Az Ikarus Járműtechnika kft. tevékenységét az Ikarus Ipari parkban részben saját tulajdonú, részben bérelt ingatlanokban végzi.

Ikarus Electric Zrt.

H-8000 Székesfehérvár, Vásárhelyi u. 5.

info.electric@ikarus.hu

Az Ikarus cégcsoport részeként tevékenysége az új típusú hajtásláncok kutatása és fejlesztése, és az autóbusz elektromos rendszereinek sorozatgyártása, szerelése.

Az elektronikai kutató/fejlesztő laborban rendelkezésre állnak a buszok elektronikai alkatrészeinek fejlesztéséhez, prototípus megépítéséhez és teszteléséhez szükséges eszközök, próbapadok, műszerek, valamint a járművek szoftver rendszereinek fejlesztéséhez szükséges keretrendszerek.

A felújított, korszerű és modern gyártócsarnokban a legújabb követelményeknek is eleget tevő környezetben és eszközökkel folyik az elektromos autóbusz teljes gyenge- és erősáramú rendszerének készre szerelése, majd a teljeskörű érintésvédelmi és biztonságtechnikai, valamint funkcióellenőrző tesztelése. Mindezt a gyártói tevékenységet természetesen a legújabb technológiákat ismerő és alkalmazó mérnök- és elektromos összeszerelő csapat támogatja.

A beépített főbb alkatrészek és az elkészült gyártmányok nyomonkövethetőségét kombinált könyvelési és raktárkezelési szoftverek és tapasztalt logisztikai szakemberek garantálják.

Nemzetközi együttműködés
Pályázatok